BOTULINSKI TOKSIN

Priprema pacijenta

Pre same intervencije neophodno je popuniti upitnik i naglasiti lekaru ukoliko bolujete od nečega ili koristite neke lekove u terapiji.

 

Procedura 

Pre injektovanja tretirano područje se dezinfikuje i anestezira topikalnom anestezijom u obliku kreme. Botulinski toksin se ubrizgava direktno u mišiće odgovorne za kreiranje horizontalnih bora, u spoljasnjim uglovima očiju i vertikalnih bora izmedju očiju. Efekti traji u proseku 3-4 meseca u zavisnosti od stanja kože, oblasti koja se tretira kao i životnih navika (alkohol, pušenje).

Oporavak

Nakon tretmana potrebno je izbegavati saginjanje glave narednih 24h i naporne fizičke aktivnosti. U prvih 12 sati savetuje se izbegavanje jake gestikulacije lica, upotrebe alkohola i šminke. Izbegavajte izlaganje Suncu, UV zračenje, niske temperature i saunu tokom dve nedelje posle tretmana.

Botox i Vistabel su najpopularniji tretmani za podmlađivanje gornje trećine lica. Botulinski toksin se ubrizgava direktno u mišiće odgovorne za nastanak bora na čelu, između obrva i oko očiju.

 

Zahvaljujući botulinskom toksinu, bore se ublažavaju, a lice izgleda manje ljuto, umorno, zabrinuto i staro. Ima brz početak delovanja sa dugotrajnim efektom.